Zadzwoń: 501 577 757
info@mrongoville.pl
Tawerna2018-11-02T12:40:04+00:00

Dobra kuchnia i świetna muzyka

Witamy serdecznie w nowym punkcie gastronomicznym na mapie Mrągowa.
Tawerna Pod Pijaną Zgrają mieści się w miasteczku westernowym Mrongoville Family Town. Gruntownie wyremontowana restauracja już teraz słynie nie tylko z wyśmienitej kuchni, ale również z licznych imprez i eventów które się tu odbywają. Koncerty, zabawy, pokazy na żywo i imprezy okolicznościowe – w połączeniu z niezwykłym klimatem miasteczka westernowego, oraz świetną kuchnią sprawiają że chce się tu wracać. Gwarantujemy świetną zabawę i mnóstwo atrakcji.

Tawerna Pod Pijaną Zgrają zaprasza na:

Dzień Kobiet – Koncert i Dancing

Marzec 8 - 19:00 - Marzec 9 - 04:00

Darmowy transport

W każdy piątek o godzinie 19:00 zapewniamy darmowy transport do Tawerny Pod Pijaną Zgrają na piątkowy dancing!
Bus czeka na państwa w Centrum Handlowym Fabryka na ul. Brzozowej koło siłowni POWER-GYM.
Zapraszamy!

Oferta komunijna:

I cena – 60 zł

Dania serwowane
– Rosół z makaronem
– Karkówka pieczona z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi
– Sernik z sosem czekoladowym i bitą śmietaną

II cena – 60 zł

Dania serwowane
– Krem z zielonego groszku z nutą kwaśnej śmietany
– Kotlet kapitański (schab faszerowany szynką i serem panierowany)
– Szarlotka z bitą śmietaną

III cena – 80 zł

Dania serwowane
– Mazurska zupa grzybowa z kluseczkami półfrancuskimi
– Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi pomidorami z kopytkami ziemniaczanymi brokułem i sosem kaparowym
– Ciasto czekoladowe z sosem waniliowym

IV cena – 80 zł

Dania serwowane
– Krem z białych warzyw podany z grzanką czosnkową
– Konfitowana noga z kaczki podana z plastrami ziemniaka i boczku z glazurowanymi buraczkami i sosem żurawinowym
– Ciasto tiramisu

W każdym zestawie:

Półmiski zimne na stole
– Tortilla zawijana z kurczakiem/serem camembert
– Rolada z kurczaka faszerowana
– Mięsa pieczyste
– Sałatka grecka
– Sałatka cezar
– Sałatka makaronowa

Kawa, herbata w cenie za napoje niegazowane płatne 7 zł/os

Oferta weselna:

I menu weselne – 150 zł
Serwowane

1. Zupa serwowana
Krem z mazurskich grzybów podany z groszkiem ptysiowym

2. Danie główne serwowane
Pierś kurczaka faszerowana szpinakiem podana z zapiekanym piure ziemniaczanym i bukietem warzyw

3. Serw
Dorsz bałtycki w sosie koperkowym z ziemniakami i warzywami z patelni

4. Serw
Barszcz czerwony z krokietem

5. Serw
Fileciki schabowe w sosie z zielonego pieprzu ,glazurowaną marchewką i frytkami

Dania na półmiskach na stołach
– Marynaty(ogórek konserwowy, papryka konserwowa, pieczarka konserwowa, oliwki)
– Ryba marynowana w occie
– Mięsa pieczone (schab , boczek, karkówka)
– Ryba w sosie greckim
– Sosy(chrzanowy , żurawinowy)
– Masło
– Pieczywo
– Kawa, herbata
– Ciasto, owoce

II menu weselne – 160 zł
Serwowane + bufet

1. Przystawka
Sałatka z grillowaną piersią kurczaka kukurydzą i sosem jogurtowym

2. Zupa
Krem z brokuł z prażonymi płatkami migdałowymi

3.Danie główne
Grillowana polędwiczka wieprzowa podana z cząstkami ziemniaczanymi w ziołach kalafiorem i sosem kaparowym

BUFET ZIMNY
– 2 rodzaje śledzia
– Sałatka z szynką i cieciorką
– Sałatka grecka
– Rolady drobiowe
– Teriny rybne
– Marynaty (ogórek ,papryka ,pieczarka , patison, oliwki)
– Sosy
– Pieczywo
– BUFET CIEPŁY(dokładanie 3 godziny)
– Żurek po staropolsku
– Smażony filet z sandacza w sosie cytrynowym
– Kotlet po parysku w panierce serowej
– Gotowana pierś z kurczaka w sosie bazyliowym
– Mix pierogów z okrasą cebulową
– Ziemniaki
– Warzywa gotowane
– Ciasta , owoce
– Kawa, herbata

III menu weselne – 180 zł
Serwowane + bufet

1. Przystawka na stole
Łosoś gravlax na rukoli z sosem limonkowo-pietruszkowym i grzanką

2. Zupa serwowana
Rosół z kurkami i kluseczkami półfrancuskimi

3. Danie główne serwowane
Luzowana kaczka pieczona podana z kapustą modrą i kluskami gnocchi oraz sosem żurawinowym

BUFET ZIMNY
– Tortille zawijane (z łososiem, kurczakiem, serem canembert)
– Terina warzywna
– Śledzie 2 rodzaje
– Tatar wołowy
– Pikle(ogórek, papryka, pieczarka,oliwki)
– Mięsa pieczyste(boczek, schab, karkówka)
– Sałatka z kozim serem papryką i ogórkiem korniszonem
– Sałatka cezar
– Sałatka grecka
– Ryby wędzone(pstrąg, sielawa, sieja)
– BUFET CIEPŁY
– Węgierska zupa gulaszowa
– Smażony filet z miętusa w sosie kurkowym
– Polędwiczki wieprzowe owinięte boczkiem
– Udko z kurczaka faszerowane pieczarkami
– Kluski śląskie z zasmażaną cebulką
– Ziemniaki gotowane
– Warzywa gotowane
– Desery w kieliszkach
– Ciasta, owoce filetowane, owoce w całości
– Kawa, herbata

Poprawiny:

I Bufet 60 zł

Bufet zimny
– surówka z marchwi i pora
– surówka z buraczków
– sałatka z pieczoną piersią kurczaka z kukurydzą
– śledź w oleju z cebulką
– bufet sałat (sałata mix, papryka świeża, pomidor, ogórek świeży, kapary, cebula czerwona w piórkach, pestki słonecznika, pestki dyni, 2 rodzaje sosu)

Zupy
– zupa ogórkowa
– krupnik

Dania główne
– smażona miruna w sosie porowym
– zraziki schabowe w sosie pieczarkowym
– panierowana pierś z kurczaka
– farfale w sosie pomidorowym
– ziemniaki opiekane
– warzywa gotowane
– 1 rodzaj ciasta
– kawa, herbata, woda z cytryną

II Bufet 60 zł

Bufet zimny
– surówka coleslaw
– koktajl warzywny z kapustą pekińską
– sałatka z tuńczykiem
– rolady mięsne
– bufet sałat(jak wyżej)

Zupy
– cebulowa z grzankami
– barszcz ukraiński

Dania główne
– pstrąg tęczowy z rumianą cebulką
– karkówka pieczona w sosie śliwkowym
– pieczone części kurczaka w sosie jabłkowym
– makaron pesto
– warzywa
– pieczone cząstki ziemniaka
– 1 rodzaj ciasta
– kawa, herbata, woda z cytryną

III Bufet 70 zł

Bufet zimny
– surówka z kapusty czerwonej z rodzynkami
– surówka z selera i marchwi z orzechami
– sałatka z wędzoną polędwiczką i pomidorami suszonymi
– rolmopsy
– mięsa wędzone(baleron, boczek, polędwica)
– bufet sałat(jak wyżej)

Zupy
– krem z kalafiora
– zupa gulaszowa

Dania główne
– sandacz w sosie polskim
– strogonow z polędwiczek wieprzowych
– udko kurczaka faszerowane pieczarkami i serem
– makaron w sosie szpinakowym
– bukiet warzyw
– placki ziemniaczane
– kasza pęczak
– 2 rodzaje ciasta
– kawa, herbata,woda z cytryną

IV Bufet 70 zł

Bufet zimny
– surówka z kapusty kiszonej
– surówka z ogórka i cebuli
– sałatka grecka
– mięsa pieczyste
– bufet sałat(jak wyżej)

Zupy
– zupa grzybowa
– żurek

Dania główne
– tilapia pieczona z sosem cytrusowym i winogronami
– zraz zawijany ze schabu z ogórkiem i boczkiem
– kotlet devolay
– makaron carbonara
– warzywa zapiekane pod beszamelem
– kopytka ziemniaczane
– ziemniaki gotowane z koperkiem
– 2 rodzaje ciasta
– kawa herbata woda z cytryna

Miasteczko przechodzi gruntowny remont i modernizację – budynki, infrastruktura, atrakcje oraz program. Zarówno nasza strona jak i samo miasteczko będzie oddawane do użytku w etapach, dla tego zachęcamy do śledzenia naszej strony i postępu prac.